Föreläsning av boken "Farväl till Bullerbyn"

Åsa Eriksson, riksdagsledamot från Norberg och författare av boken föreläser. Åsa har åkt land och rike runt och för att diskutera den omdebatterade boken om att integrationen misslyckats. Åsa har i boken varit öppet självkritisk inför väljare - och var beredd att sätta hennes politiska karriär på spel.

Sverige har på kort tid förändrats, från ett land präglat av folkhemsideal och Bullerbykänsla till skjutningar, gängkriminalitet och en cementerad segregation. Vad hände egentligen? Har Sverige och socialdemokratin varit naiva? Och vad kan vi göra bättre framöver?

Den redan flitigt omskrivna boken "Ett farväl till Bullerbyn?" är ett försök att lägga skygglapparna åt sidan för att beskriva Sverige som det ser ut i dag och det som krävs för att skapa ett mer sammanhållet samhälle. Det är ett försök att kombinera en varm människosyn med tuffare krav för rättvisa.

I boken får vi ta del av författarens egna erfarenheter som lokalpolitiker i Norberg och senare riksdagsledamot. Vi får även höra från socialdemokratiska profiler såsom Mona Sahlin, Lars Engqvist, Anna-Greta Leijon, Lena Hjelm-Wallén, Ulrica Messing och Lars Stjernkvist. Sammantaget ger boken en unik inblick i resonemang och beslut som format Sverige och socialdemokratin men också tankar om hur socialdemokratin behöver agera framåt.

Efter föreläsningen finns möjlighet att köpa boken och få den signerad. Boken kostar 129 kr och betalas via Swish

Evenemanget arrangeras av Västerås Arbetarinstitut

Åsa Eriksson
Ikon kalender

-

Ikon kartnål

Café Mosaic, Smedjegatan 2