NYHET

Ann-Louise Molin Östling lämnar som kommunalråd

Efter 26 år i politiken, varav 10 år som kommunalråd, väljer nu den socialdemokratiska politikern Ann-Louise Molin Östling att ta ett steg tillbaka och avsäga sig sin plats i kommunstyrelsen och som kommunalråd i Västerås. Däremot fortsätter hon som ordförande i kulturnämnden, Västmanlandsmusiken och som ordinarie ledamot i kommunfullmäktige.

Ann-Louise Molin Östling

Samtidigt som Ann-Louise idag meddelat styrelsen för Socialdemokraterna i Västerås, startar processen att nominera och tillsätta en ersättare för henne. Valet av nytt kommunalråd kommer att ske efter sommaren, den 7 september för att hinna med en smidig övergång till dess att Ann-Louise officiellt avslutar sin roll som kommunalråd, den sista oktober.

– Det känns att det är rätt tillfälle att lämna min plats som kommunalråd och lämna över stafettpinnen till någon annan med nya idéer och engagemang. Dessa år har varit otroligt roliga och lärorika, fyllda med både utmaningar och glädjeämnen, säger Ann-Louise i en kommentar.

Hennes kollega och partikamrat Staffan Jansson, ordförande i kommunstyrelsen, uttalar sig också kring beskedet.

– Det kommer att kännas tomt när Ann-Louise försvinner. Hon har varit en mycket uppskattad, ambitiös och kunnig kollega. Jag kommer att sakna henne mycket i det dagliga arbetet.

Nu förbereds processen att hitta en efterträdare till Ann-Louise, där de olika socialdemokratiska föreningarna kommer att inleda en nomineringsprocess.

– Ann-Louise har ett inkluderande ledarskap och hon har dessutom gjort stora insatser i att skola nya socialdemokratiska ledare. Det är ett oerhört värdefullt arbete nu när socialdemokratiska medlemmarna runt om i Västerås ska påbörja sina samtal om vilka kunskaper och erfarenheter som ett nytt kommunalråd bör ha, säger Anna Nikula, ordförande för Socialdemokraterna i Västerås.