Socialdemokraternas politik

Västerås kan bättre. Vi gör det tillsammans.

Vi socialdemokrater är stolta över att ha fått vara med och styra Västerås under flera mandatperioder och jag är hedrad att få stå på plats ett på Socialdemokraternas Kommunfullmäktige lista inför mandatperioden 2022-2026

Vi ser hur trygghetsfrågorna blir allt viktigare för västeråsarnas, därför inrättade jag ett Trygghetsråd tillsammans med polisen i början av 2021. Vi arbetar brett med allt från förebyggande åtgärder till brottsbekämpning. Trygghet innebär även att varje barn som växer upp i Västerås ska ha rätt till en bra skola och att äldre omsorgen håller hög kvalitet. För det krävs fler anställda med rätt kompetens. Vi måste även bli tydligare med att ställa krav på våra leverantörer, så att alla anställda har schyssta villkor som bra arbetsmiljö och tjänstepension.

Vi måste också ta ansvar för klimatomställningen, genom att skynda på arbetet med att bli fossilfrias. Tack vare att kommunen äger Mälarenergi, har vi möjlighet att politiskt göra skillnad.

Det kommer att krävas mer av både dig och mig. Men tillsammans kan vi göra Västerås bättre. Jag lovar att jag ska fortsätta göra allt jag kan för att Västerås ska vara en riktigt bra kommun att leva i.

Staffan Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Västerås

Publicerad